ALERTĂ din cauza pestei porcine: Mai mulţi mistreţi îmbolnăviţi, depistaţi pe fondul de vânătoare de la Hăneşti

0 521

Un număr de 15 mistreţi cu pestă porcină africană au fost descoperiţi în zona localităţii Hăneşti, din judeţul Botoşani, de către administratorii fondului de vânătoare, transmite corespondentul Mediafax.

Autorităţile sanitar-veterinare din Botoşani sunt în alertă, după ce, în umra unei acţiuni de verificare a fondului de vânătoare, desfăşurată sâmbătă, s-a constatat că focarul de pestă porcină africană din zona localităţii Hăneşti este încă activ.

Conform directorului Direcţiei Sanitar–Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Minodora Vasiliu, pe fondul de vânătoare au fost găsite 13 cadavre de porci mistreţi, dintre care 12 prezentau virusul pestei porcine africane (PPA).De asemenea, alţi trei mistreţi, împuşcaţi de vânători, au fost depistaţi pozitivi la analizele pentru PPA.

„În zona infectată se efectuează timp de doi ani acţiuni de verificare şi de colectare. O astfel de acţiune a avut loc sâmbătă. Au fost găsite 13 cadavre de mistreţi, din care, după efectuarea analizelor, s-a stabilit că 12 prezentau virusul PPA. Alţi trei mistreţi au fost împuşcaţi. Aceştia au ieşit pozitivi la analizele de pestă porcină” a declarat, pentru Mediafax Minodora Vasiliu.

De la apariţia primului caz de pestă porcină şi până acum, la Hăneşti au fost descoperiţi 26 de mistreţi pozitivi la analizele de pestă porcină africană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata