Alegerile locale ar putea avea loc în septembrie. Ludovic Orban susţine că ia în calcul prelungirea mandatelor aleşilor

0 332

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie. Dacă se va concretiza această variantă, Guvernul este pregătit să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru ca mandatele aleşilor locali să fie prelungite.„Putem să decidem şi prin ordonanţă de urgenţă pentru că este o situaţie de urgenţă situaţia creată de această epidemie şi suntem pregătiţi să adoptăm o OUG în acest sens (n.r. – pentru prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali)”, a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Întrebat dacă alegerile locale ar putea fi organizate în septembrie, premierul Ludovic Orban a spus că este posibil.

Premierul a afirmat că e din ce în ce mai clar că alegerile locale nu pot fi organizate în condiţii normale pe 28 iunie.

„Pregătim un act normativ pentru prelungirea mandatului aleşilor locali care exercită mandatul în urma alegerilor din 2016 până la data viitoarelor alegeri locale. Data urmează să fie stabilită de Guvern, dar, din punctul meu de vedere, astăzi, este clar că alegerile locale nu pot fi organizate în condiţii normale în data de 28 (n.r. – iunie) şi va fi necesară amânarea acestor alegeri. (…) Sperăm să treacă cât mai repede epidemia. După trecerea epidemiei, când o să existe un interval de timp în care să revenim la normal, să se poată desfăşura o campanie firească în care candidaţii să poată interacţiona cu alegătorii, alegătorii să cunoască bine candidaţii, vom decide organizarea acestor alegeri”, a afirmat Orban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata