locale psd
locale sus

Alegeri prezidențiale : Azi se decide viitorul președinte al României

0 471

Botoşănenii sunt aşteptaţi la secţiile de vot pentru a desemna viitorul preşedinte. 367.581 de botoşăneni sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi exprima opţiunile electorale pentru alegerile prezidenţiale. În judeţul Botoşani au fost organizate 427 de secţii de vot.

Procesul de vor începe la ora 7:00 și se va încheia la ora 21:00. În ziua votului, la secția la care sunt arondați, alegătorii trebuie să prezinte actul de identitate operatorului de calculator al secției de votare. După scanarea actului de identitatea și validare, alegătorii vor merge la masa la care sunt membrii biroului electoral. După semnarea sau înscrierea și semnarea pe lista electorală, alegătorii primesc un buletin de vot și o ștampilă. Înainte de a intra în cabina de vot, asiguraţi-vă că pe spatele buletinului de vot este aplicată ștampila de control a secției de votare. Dacă aceasta lipsește, votul va fi declarat nul.

simio cosma

Pe buletinul de vot, ştampila cu menţiunea „VOTAT” se aplică pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit. După aplicarea ștampilei, buletinul de vot se îndoaie, astfel încât pagina goală care poartă ştampila de control a secției de votare să rămână în afară. Buletinul se introduce apoi în urnă. Îndoirea greşită a buletinului de vot NU atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat. Dacă aplicarea ștampilei se face în mod greșit, se poate solicita un nou buletin de vot, doar în cazul în care nu a fost introdus în urnă. Primul buletin va fi anulat. După restituirea ștampilei, alegătorii își vor primi înapoi actul de identitate, pe care trebuie să fie aplicată ştampila cu menţiunea “VOTAT” sau un timbru autocolant.

 

Lista cu secțiile de votare poate fi consultată pe site-ul Autorității Electorale Permanente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata