parlamentare sus
achitei top

Alegeri locale: Campania electorală s-a încheiat. Duminică are loc votul în condiții speciale

0 96

​Campania electorală pentru alegerile locale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7,00, românii fiind aşteptaţi duminică la urne să îşi aleagă primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali şi judeţeni. Mandatele actualilor aleşi locali, care trebuiau să expire în iunie, au fost prelungite până la 1 noiembrie din cauza pandemiei de coronavirus. Campania electorală a fost una atipică și s-a desfăşurat după anumite reguli de protecţie sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus.

La scrutinul de duminică se aleg primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene, prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Procesul de votare se va desfăşura duminică, între orele 7,00 şi 21,00. Alegătorii care, la ora 21,00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul constituţional.

Duminică, în ziua votului, alegătorii care se prezintă la urne sunt obligaţi să respecte măsurile speciale de protecţie stabilite de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata