Adolescent din Satu Mare anchetat de polițiști după ce a înșelat o femeie din Botoșani

0 64

La data de 13 mai 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui minor de 16 ani, din județului Satu Mare.

 

Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, constând în aceea ca în luna martie a. c. ar fi contactat, prin intermediul aplicației de mesagerie mobilă, o femeie de 62 de ani din municipiul Botosani, iar sub pretextul ca lucrează la o unitate bancară, a determinat-o pe aceasta sa ii ofere datele cardului bancar și sa ii aprobe o tranzacție pentru un site de cumpărături, creându-i acesteia un prejudiciu de peste 1300 de lei.

 

În urma percheziției la locația vizată au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de proba constând în telefoane mobile, înscrisuri și bunul achiziționat de pe site-ul de cumpărături pentru care a aprobat tranzacția persoana vătămată.

 

Cercetările sunt continuate pentru infracțiunile menționate mai sus, urmând ca la finalizarea acestora sa se propună soluție procedurală.

 

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata