Admiterea la liceu: A început completarea fișelor cu opțiuni pentru înscriere

0 173

De joi a început perioada în care elevii completează opțiunile în fișele de înscriere pentru admiterea la liceu, conform calendarului stabilit în acest sens de Ministerul Educației. Etapa are loc în perioada 2-6 iulie, conform ordinului de ministru privind admiterea la liceu, care precizează că “orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită”.

În această fază sunt prevăzute:

– Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic

– Completarea fișelor de încriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor.

Datele din fișele de înscriere sunt introduse în baza de date computerizată tot în intervalul 2-6 iulie. Între 3-7 iulie, părinții și candidații pot să verifice corectitudinea datelor din fișa listată de calculator și să corecteze eventualele greșeli.

Elevii sunt repartizați în ordinea opțiunilor lor și a numărului de locuri libere la respectivele instituții de învățământ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata