Admitere: A avut loc prima etapă a admiterii computerizate

0 196

Admitere:

A avut loc prima etapă a admiterii computerizate.

Vezi rezultate pentru județul Botoșani 

La nivelul județului Botoșani, au fost repartizați 2093 de elevi (99,8%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate: 1472 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 621 candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

– 256 elevi la specializări vocaţionale;

– 21 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;

– 19 elevi în învățământul special.

Alți 695 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

5 elevi, care au completat opțiuni în alte județe, nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În județul Botoșani au rămas disponibile pentru etapa a doua 319 locuri.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata