parlamentare sus
achitei top

Administratie moderna la Varfu Campului. Primar Maria Hutu: „Nu am promis, m-am angajat să fac lucruri care să vină în ajutorul oamenilor din comună!”

0 559

Comuna Vârfu Câmpului este una dintre comunele județului adminsitrată cu interes pentru oamenii comunității de primarul Maria Huțu. Comuna de pe malul Siretului este condusă de femei : primarul Maria Huțu și viceprimarul Marcela Domonco. Şefii serviciilor financiar-contabil, investiţii şi urbanism sunt deţinute tot de femei. Vârfu Câmpului este formată din satele Dobrinăuți-Hapăi, Ionășeni, Lunca, Maghera, Pustoaia și Vârfu Câmpului (reședința) și este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul, Maria Huțu, de la Partidul Social Democrat, a fost ales în 2016.

psd parl jos

Primarul Maria Huțu declară că la alegerile din 2016 nu a venit cu promisiuni în fața oamenilor dar și-a propus să facă lucruri care să ajute oamenii. Și după patru ani a reușit.
„În 2016, în campania electorală nu am promis, în schimb m-am angajat să fac lucruri de utilitate publică, lucruri care să vină în ajutorul oamenilor din comună. Am ţinut cont de programul de guvernare al comunei Vârfu Câmpului şi în acest sens am marşat foarte mult pe proiect cu apă, cu asfaltare, proiectul de reabilitate a Căminului Cultural, proiect de reabilitate a şcolii Lunca şi înfiinţare a unui dispensar medical acolo în zonă, în incinta şcolii. Avem şi un centru de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc de despărţire de părinţi şi evident ce a fost promovat la nivel de PNDL I şi II, CNI şi AFIR CRFIR Iaşi tot ce promovau, ce proiecte, ce sesiuni scoateau eu am fost întodeauna pe fază prin echipa pe care eu mi-am constituit-o ulterior. aceste proiecte se referă la oameni, iar asfaltarea şi apa sunt primele proiecte care sunt aproape gata. Şcoala, căminul cultural şi mai noi am încheiat acordul cu CRFIR Iaşi pentru centrul de zi sunt proiecte a căror beneficiari sunt marea majoritate a cetăţenilor din Vârfu Câmpului”, a spus Maria Huţu.
A avut lângă ea o echipă care a ajutat-o să acceseze toate proiectele de care comunitatea locală avea nevoie dar şi sponsori care au scos bani din buzunar pentru investiţii în comună. „Legat de proiect de asflare aceasta este aproape finalizată pe 5,3 km în satul Vârfu Câmpului în valoare de 44 miliarde lei vechi prin PNDL II prin MDRAP. Pentru că rămăseseră nişte străduţe care nu erau prinse în acest program şi fiindcă a fost o misiune a proiectantului imediat am demarat procedura şi am făcut un proiect cu bani din bugetul local şi 400, respectiv 300 de metri. Nu în ultimul rând aş vrea să mai spun o asfaltare, drumul la biserică, acel asfalt a fost turnat prin sponsorizare din partea unui om cu suflet curat, a unui om din Vârfu Câmpului”, a precizat primarul Maria Huţu.
Şi pentru că locuitorii se confruntau cu lipsa apei, primarul a accesat proiecte şi pentru apă. Aşa că acum locuitorii satului Ionăşeni se pot racorda la instalaţia de apă. ” Apa de la Ionăşeni este unul dintre proiectele mele de suflet. Şi este o binefacere pentru locuitorii satului Ionăşeni care au atâta nevoie de apă întrucât sunt pe colina Vârfu Câmpului unde pânza freatică a apei este la suprafaţă şi cu toate acestea fântânile seacă şi întotdeauna oamenii de acolo rămân fără apă. Nici nu am reuşit să tăiem pamblica iar oamenii au început să se branşeze, apa curge pe conductă şi este o mană cerească pentru ei, pentru animale pentru tot ce înseamnă suflare, până la urmă pentru tot ce înseamnă viaţă. Este un lucru extraordinar și oamenii sunt atât de încântați pentru realizarea acestui obiectiv, mai ale că la început nu au crezut, nu mi-au dat credibilitate și au considerat că practic sunt doar niște vorbe în vânt și că proiectul cu apa nu va fi fezabil. Întradevăr am avut multe probleme la acest proiect, foarte multe avize, stai la rând, la cozi, la diferite instituții. Nu s-a mers așa cum am vrut eu, dar am asigurat cetățenii de la Ionășeni, pe cei peste o mie de beneficiari, că până la închierea acestui mandat voi reuși să fac să curgă apa pe țeavă și ei să aibă apă în curte și în casă. Vreau să spun că la ora actuală sunt undeva în jur de o sută de gospodării care au tras apă și primim cereri în continuare de branșare. Rețeaua de distribuție la Ionășeni are 8 km și finanțarea este de 24 miliarde de lei vechi”, a declarat primarul din Vârfu Câmpului.
În satul Vârfu Câmpului era un sistem de alimentare cu apă dar nefuncțional la preluarea mandatului pentru care a trebuit într-un timp record să facă tot posibilul să schimbe tot ce este rău în sistem şi să fie readus la faza funcțională. În funcție de acest proiect trebuia să treacă proiectul pe 8 km de la Ionășeni.
Edilul nu a uitat nici de cultură şi a depus un proiect pentru un cămin cultural în Vârfu Câmpului. Acesta va veni atât în sprijinul membrilor Ansamblului Sireţelul dar şi a nevoilor pe care le au cetăţenii comunei. „Un alt proiect important este reabilitarea și modernizarea căminului cultural Vârfu Câmpului. Lucrările se desfășoară aici lângă primărie. Este tot în cadrul programului PNDL II și are valoare de 15 miliarde de lei vechi iar beneficiarii nu sunt numai membrii Ansamblului foclor dar va veni în sprijinul tuturor oamenilor din Vârfu Câmpului, cumătrie, nunți, botezuri sau praznice. Sunt tot felul de activități de la țară iar oamenii nu au o locație pentru acestea. Binențeles pot avea loc și activități sportive și de ce nu și istorice, pentru că Vârfu Câmpului este o vatră strămoșească în ceea ce privește cultura, arta, istoria, meșteșugurile. Toate acestea sunt la noi acasă și este păcat să le ai și să nu le poți promova și să nu ai un cămin cultural care să te reprezinte și care să vină în sprijinul cetățenilor comunei nostre”, a precizat primarul Maria Huţu.
Păstrarea tradiţiilor şi a tuturor elementelor ce ne definesc ca popor a fost o altă preocupare a primarului din Vârfu Câmpului care a dus steagul României la festivaluri internaţionale alături de membrii Ansamblului Sireţelul. „Activitatea cultural artistică este una importantă. Prin Ansamblul „Sireţelul” al Căminului cultural Vârfu Câmpului am reuşit prin participările pe care le-am avut să promovez comuna şi să o aduc la loc de cinste pentru că se merită. Toate ieşirile ansamblului şi participările pe plan local, judeţean, naţional şi internaţional nu au făcut decât să aducă un plus de valoare a ceea ce înseamnă Vârfu Câmpului. La Festivalul din Grecia de anul trecut am întâmpinat români care în momentul în care ne-au văzut în alai, au venit şi au pupat drapelul românesc. Când au auzit că sunt din Botoşani şi că o comună poate să facă aşa ceva, să scoată în evidenţă ceea ce înseamnă până la urmă elementele care te definesc pe tine ca neam, ca popor. Şi eu ţin foare mult în aceste aspecte, eu sunt patrioată şi ţin ca tot ce înseamnă valoare naţională, tradiţională şi în special valoare locală să le ridicăm la rangul lor, acolo sus şi să rămânem în continuare ceea ce suntem şi să nu uităm niciodată de unde am plecat şi ceea suntem. Asta cred că este valibilă şi specifică fiecărui popor, fiecărei naţii, ori noi mai ales în vremurile acestea cumplite trebuie să rămânem uniţi, să ne sprijinim unii pe ceilalţi şi trebuie să respectăm ceea ce înseamnă tradiţie, port popular, cântec, graiul până la urmă. pentru că sunt elementele care te definesc ca om”, a declarat primarul din Vârfu Câmpului.

Fără mare cheltuială, dar cu mult suflet și implicare Maria Huțu a făcut din ”Ziua comunei Vârfu Câmpului” un adevărat spectacol și a reușit să scoată în evidență gospodarii din sat, echipa de fotbal, latura religioasă și familiile care pot da lecții de viață.

„La toate aceste participări ale ansamblului şi nu numai, inclusiv la actele de înfrăţire pe care le-am avut în Ucraina şi în R. Moldova ca drept suveniruri am luat nişte desene, picturi pe lemn, pe piatră, pe farfurii, pe linguri, făcute de copiii de la MiniArt Club, unde sunt 40 de elevi. Aceste picturi se referă la tot ce însemnă Vârfu Câmpului, elemente defintorii pentru comuna noastră. Aceste suveniruri le-am înmânat participanţilor la Festivalul Ziua Recoltei – Ziua Comunei, unde încercăm să promovăm toţi gospodarii. Oamenii reuşesc să-şi promoveze produsele lor agricole, animaliere şi a devenit o tradiţie frumoasă mai ales că la acest Festival participă gospodari, fermieri şi din alte comune. Nu vorbim doar de cântec, joc şi voie bună dar şi despre un schimb de experienţă, de produse, de articole meşteşugăreşti. Omul îşi promovează dar şi vinde produsele cu care el se prezintă la Festivalul Ziua Recoltei”, a declarat Maria Huţu.
Educaţia şi sănătatea sunt alte priorităţi pentru primarul din Vârfu Câmpului. La această dată sunt în desfăşurare lucrări de renovare şi reabilitare la Şcoala Nr. 2 Lunca dar şi la un dispensar medical din acelaşi sat. „Un alt obiectiv important pentru locuitorii din satul Lunca este renovarea şi reabilitarea Şcolii Nr. 2 Lunca în cadrul căruia se construieşte şi un dispensar medical, care vine în sprijinul asigurării serviciilor medico-sanitare copiilor dar şi a celorlaţi locuitori din satul Lunca. Este un proiect extraordinar pentru că elevii de acolo se vor bucura de condiţii europene. Şi de acest dispensar medical lumea de la Lunca are atâta nevoie.
Un alt obiectiv pe care vreau să-l menţionez este construirea unui centru de zi care se referă la protejarea copiilor aflaţi în situaţie de risc de despărţire de părinţi, un proiect pentru care am semnat acordul la CRFIR Iaşi”, a spus primarul comunei Vârfu Câmpului.
Deşi a fost un mandat cu multe provocări Maria Huţu nu s-a lăsat învinsă şi alături de toţi oamenii pe care îi are în jur a avut o singură direcţie : înainte. „A fost un mandat destul de greoi, cu multe provocări dar eu încercat să fac faţă şi să depăşesc tot ceea ce îmi stătea rău în cale. Direcţia mea era drept înainte, tot înainte. Echipa care am avut-o lângă mine deasemenea a avut acelaşi îndemn să mergem înainte, să facem ceva pentru comunitate şi nu în ultimul rând aş vrea să le mulţumesc oamenilor din comună, oameni care m-au ajutat în tot ceea ce înseamnă proiect de dezvoltare a satelor şi care în 2016 mi-au dat votul, m-au încurajat şi care mi-au fost alături”, a încheiat Maria Huţu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata