Adeverinţa de vaccinare anti-COVID, disponibilă online

0 254

Adeverinţa de vaccinare anti-COVID va fi disponibilă online, începând de săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Documentul va putea fi descărcat din Registrul electronic naţional al vaccinărilor şi va fi disponibil pentru persoanele care au primit deja cele două doze de ser.

În acest fel, persoanele imunizate împotriva COVID-19 vor putea să descarce documnetul online, prin completarea unor date de siguranţă, după cum a anunţat medicul Valeriu Gheorghiţă. „Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă în timpul conferinţei de presă de marţi.

 

Cum şi de unde poate fi obţinută adeverinţa online

Adeverinţa online de vaccinare se poate obţine de la adulti.renv.ro. Aici, utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBŢINEŢI ADEVERINŢA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”.

 

Ulterior, se va deschide o notă de informare cu privre la prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru a obţine adeverinţa în format electronic, doritorul trebuie să fie de acord cu această politică.

 

Odată exprimat acordul, doritorul va merge la pagina de autentificare, acolo unde trebuie să completeze CNP-ul şi numărul de telefon. Fiecare persoană va primi un cod de siguranţă prin SMS, iar apoi va fi disponibilă şi adeverinţa de vaccinare. Adeverinţa de vaccinare este primită de pacienţi şi în format fizic, după ce au fost imunizaţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata