Adapost de animale distrus intr-un incendiu, la Ibanesti

0 631

O familie din comuna Ibănești a rămas fără una dintre anexele din gospodărie în urma unui incendiu. Alarma s-a dat în această dimineață, puțin înainte de ora 06.00. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă și spumă, precum și voluntarii din comună.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau acoperișul clădirii, precum și bunurile din cele două încăperi (una adăpostea animale, cealaltă era amenajată ca o bucătărie de vară), existând pericolul ca flăcările să se extindă la alte două case din gospodăriile învecinate. Animalele au fost evacuate înaintea sosirii pompierilor. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit zece pompieri militari și voluntari, mai bine de două ore. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 15.000 lei.

S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 200.000 lei.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă cetățenilor să nu depoziteze materiale combustibile lângă sobele supraîncălzite.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata