Ada Macovei, la Târgul Liceelor: „Educația trebuie să continue oricât ar fi se costisitor…”

0 177

Ediția din acest an a Târgului liceelor s-a dorit a fi și altceva decât prezentarea ofertei educaționale a unităților școlare.

În acest an s-a pus accent în special pe liceele cu profil tehnologic, acestea fiind ocolite de elevi mai ales la îndemnul și sfatul părinților. Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, a precizat că elevii au ocazia să vadă la Târg concret ce se întâmplă în liceele tehnologice. „Totul se schimbă și e important că toți copiii  și mai ales părinții să înțeleagă că aceasta este doar o etapă în formarea lor profesională. Educația trebuie să continue indiferent cât ar fi de lung sau de anevoios drumul acesta și de costisitor …Avem dificultăţi în a realiza planul de școlarizare mai ales în aceste licee tehnologice și poate de asta am ales să prezentăm mai mult meseriile acestea concrete pentru ca măcar părinții să înțeleagă că nici constructorii, instalatorii sau mecanicii nu au cum să nu-și găsească de lucru sau să nu aibă oportunități de angajare și un trai bun dacă se vor  califica în meseriile acestea. La noi e o cutumă și un obicei să intre toți copiii la un profil teoretic”, a precizat Ada Macovei.

Astfel în sala de sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, unde are loc Târgul Liceelor, a avut loc a avut loc și un flash mob de prezentare a unor meserii cerute pe piața muncii. Au fost prezenți astfel viitori zidari, pictori, tehnicieni dar și ospătari, hairstyliști și confecționeri.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata