Ada Macovei, inspector școlar general adjunct: „E timpul să ne vindecăm împreună și să revenim la normalitate”

0 738

Revenirea la cursuri la școală a elevilor și cadrelor didactice este un motiv de bucurie pentru cei implicați în actul educațional.

Ada Macovei, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean are un mesaj atât pentru profesori cât și pentru elevi.

„De mâine (N.R. Luni) ne întoarcem la școală!
Urmărind reacțiile la această știre, am constatat că cel mai mult se bucură părinții și profesorii, în această ordine, iar elevii, puțin sau deloc. Nu cred că e vorba doar despre obișnuința anonimatului din spatele profilului afișat pe platformă, ci mai mult, de temerile elevilor de a dezvălui transformările prin care au trecut în această perioadă extrem de dificilă. Și noi ne-am schimbat, am fost bolnavi sau poate doar speriați, unii dintre noi am trecut prin pierderi dureroase și ireparabile…
E timpul să ne vindecăm împreună și să revenim la normalitate, atât cât putem, fiecare dintre noi. E timpul să reflectăm profund la transformările prin care am trecut și să ne susținem, prin crearea de noi legături interumane. E timpul să ascultăm sufletele, ca să putem liniști mintea. E timpul să ne concentrăm pe recuperarea decalajelor emoționale și educaționale. E timpul să vă rog…
Vă rog, stimați colegi, să fiți buni și înțelegători, să faceți evaluarea fiecărei situații, în paralel cu evaluarea cunoștințelor. Caietele mai pot să aștepte, lucrările de control, la fel! Elevii noștri au nevoie să se simtă confortabil, la școală, după atâta vreme. Vă rog să aveți răbdare cu elevii și sunt sigură că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.
Vă rog, dragi elevi, să aveți încredere în voi, să fiți optimiști și să vă străduiți să vă atingeți obiectivele. Sunteți infinit mai mult decât o sumă de note! Sunteți frumoși, tineri, puternici și veți reuși să vă păstrați tonusul, prieteniile și chiar mediile bune, dacă veți dori asta.
Nu sunteți singuri pe lume!
Vă sunt alături, profesorii, familia, prietenii voștri!
Curaj și mult, mult succes, tuturor!”, este mesajul Adei Macovei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata