pas top

Ada Macovei în ultima noapte în spital după coronavirus: „Într-o clipă se poate schimba totul! Devii alt om!”

0 788

A fost infectată cu COVID-19 și a reușit să învingă boala. Deși și a fost responsabilă Ada Macovei, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, a fost confirmată cu coronavirus și a fost nevoită să stea în spital. A ales această variantă pentru a nu pune pe nimeni în pericol nici pe cei din familie dar nici pe ceilalți din jurul său. „Virusul acesta există și este cu adevărat neobișnuit!

Fac parte din categoria oamenilor care cred în știință, sunt responsabilă și atentă, iubesc viața și oamenii, respect regulile și îi protejez, învăț și susțin pe cei din jurul meu, in mod frecvent, de când mă știu. Toate acestea au făcut ca eu, deși infectată, să duc singură lupta cu boala și să nu pun pe nimeni altcineva în pericol, nici în familie, nici la locul de muncă și nici în rândul prietenilor mei. 

Am purtat și voi purta mască, am acceptat distanțarea, am stabilit și respectat regulile de protecție acasa si la Inspectorat, am evitat la maxim comunicarea directă, am dezinfectat, am lucrat conform procedurilor, protocoalelor si normelor. Așa voi face și în continuare!
E ultima noapte in spital. Sunt mai bine, dar n-a fost ușor!
Mesajul meu pentru fiecare dintre dumneavoastră este să respectați cu strictețe regulile, să vă protejați, să îi protejați pe ceilalți, să fiți puternici, optimiști, dar să intelegeti, pentru totdeauna, că nu e o glumă, sau o teorie, ori o conspirație. E o amenințare reală la viață! Într-o clipă se poate schimba totul! Devii alt om! Dacă nu ești suficient de puternic, cedezi…definitiv!
Închei prin a vă mărturisi câte ceva despre internarea mea la Spitalului judetean de urgență Mavromati, secția boli infecțioase. Am fost tratată absolut normal, ca orice alt pacient, dar m-am simțit protejată si îngrijită, susținută moral si medical, ca într-un spital european. Sunt în continuare probleme și lipsuri, dar se muncește enorm. Tot personalul respectă normele sj protocolul, circuitele sunt extrem de riguroase, se dezinfecteaza mult, se vede că le e greu, sunt obosiți, curge apa pe ei și le sunt lipite hainele de corp, multe dintre cadre au fost deja infectate și povestesc din experiența lor, pe fugă, dându-ți încredere că vei reuși și tu. Oameni cu adevarat excepționali!
Vă mulțumesc pentru fiecare zi, pentru fiecare lecție, pentru fiecare încurajare, pentru tratament, pentru zâmbetul ochilor, pentru emoția vocii, pentru că mi-ați trecut prin viață acum și ați lăsat o rază de lumină permanentă!
De la geamul salonului meu, vecin cu Mănăstirea Popăuți, mă rog pentru fiecare dintre dumneavoastră.
Să vă dea Dumnezeu sănătate, putere și curaj, pentru o viață lungă și frumoasă, împreună cu toți cei dragi!”, este mesajul postat de Ada Macovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata