Acuze facute de un viceprimar : Locativa a vandut apartamente in Centrul Vechi cu 10.000 de euro

0 530

Acuze grave aduse de viceprimarul Cosmin Andrei la adresa conducerii societății Locativa în cadrul ședinței de luni. Acesta susține că a văzut contracte de vânzare – cumpărare a societății subordonate Consiliului Local pentru apartamente de 70 mp. din Centrul Vechi cu 10.000 de euro.

Am văzut contracte de  vânzare – cumpărare care m-au șocat. Locativa a vândut apartamente în Centrul Istoric, fără să aibă capacitatea să vândă.  Deși Locativa a primit doar gestiunea spațiilor din Centrul istoric, apartamente de 70 mp. s-au vândut cu 10.000 de uro. Cred că este cel mai grav lucru pe care l-am întâlnit de când activez în Primăria municipiului Botoșani. Nu știu câte spații s-aui vândut în Centrul Istoric și în alte zone ale municipiului  și consider că ar fi trebuit întrebat Consiliul Local. Sunt dezbateri aprinse atunci când apar sume derizorii, dar când discutăm de apartamentele din clădirile monument istoric, nu. S-au vândut cu 10.000 euro unor chiriași care nu aveau capacitatea să le cumpere și au făcut aceste contracte și evaluările într-o formă care, nu vreau să fac acuze, dar cred că poate avea nuanțe în care se poate da cu subsemnatul”, a spus viceprimarul municipiului.

Pentru ca astfel de situaţii să nu mai repete viceprimarul a venit cu un proiect ce vizează modificarea Regulamentului de organizare și funcționare al Serviciului public de administrare a fondului locativ. Consider că este urgent să analizăm aceste contracte și să recuperăm aceste bunuri, pentru că eu consider contractele nule și trebuie să acționăm în instanță. Am venit cu un regulament, pentru a se cere și votul Consiliului Local în vânzarea locuințelor, să stopăm fenomenul măcar începând de astăzi, să nu se mai vândă nimic în municipiul Botoșani fără să treacă prin Consiliul Local”, a declarat Cosmin Andrei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata