Actorul botosanean Marius Rogojinschi : Doliu în teatrul românesc. Actrita Monica Ghiuta a murit

0 969

Actrița de film și teatru Monica Ghiuță a murit.

Ne-a parasit si doamna MONICA GHIUTA. Ne pleaca artistii cu care am crescut. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!”, anunță o pagină de Facebook dedicată actorilor români.

Actorul Marius Rogojinschi scrie, pe Facebook: „Din ce în ce mai singuri. S-a dus în stele și Monica Ghiuță”. 

În 26 iulie, actrița Monica Ghiuță împlinise 79 de ani. „Actrita Monica Ghiuță a încetat din viață la două zile după ce aniversase 79 de ani….

Monica Ghiuță s-a stins din viață pe 28 iulie 2019 și a fost înmormântată pe 30 iulie 2019 la Cimitirul Bellu Catolic din Bucuresti. Dumnezeu să o odihnească în pace!
Monica Ghiuță (n. 26 iulie 1940, Câmpulung Moldovenesc) este o actriță română de teatru și film.

Biografie
Modificare
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorului George Mărutză.

Filmografie
Modificare
Vremea zăpezilor (1966)
Subteranul (1967)
Doi bărbați pentru o moarte (1969)
Decolarea (1971)
Cu mîinile curate (1972) – soția lui Patulea
Tată de duminică (1975)
Toamna bobocilor (1975) – Silvia
Dincolo de pod (1976) – Podărița
Iarna bobocilor (1977) – Silvia
Să umplem Pământul cu visuri (film TV, 1977)
Ciocolata cu alune (1978)
La răscrucea marilor furtuni (1980)
Bietul Ioanide (1980) – dublaj voce Cati Zănoagă
Iată femeia pe care o iubesc (1981)
Ștefan Luchian (1981)
Totul pentru fotbal (1982) – soția fotbalistului Dobre
Raliul (1984)
Neînțelegerea (film TV, 1991)
E pericoloso sporgersi (1993) – mama Cristinei
Începutul adevărului (Oglinda) (1994) – soția mareșalului Antonescu
Dark Angel: The Ascent (1994) – Nun
A részleg / The Outpost (1995)
În fiecare zi e noapte (1995) – Doamna Georgescu
Une mere comme on n’en fait plus (1997) – Mme Augier
Faimosul Paparazzo (1999)
Triunghiul Morții (1999)
Proprietarii de stele (2001)
Binecuvântată fii, închisoare (2002)
Filantropica (2002) – Mama
Logodnicii din America (2007) – Eliza
Cocoșul decapitat (2008) – Contesa Filality
Viața mea sexuală (2010)
Umilință (2011) – Bătrâna 1
Carmen (2012) – mama lui Puiu
Unsere große Zeit (2012)” este mesajul actorului botoşănean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata