parlamentare sus
achitei top

Activitati educative pentru copii aflați în situații de risc social

0 673
Fundatia Judeteana de Tineret a organizat impreună cu Directia de Asistenta Sociala Botosani activitati educative si de petrecere a timpului liber cu copii proveniti din medii defavorizate, beneficiari ai serviciilor Centrului Social de zi pentru copii aflați în situații de risc social. Sfârșitul vacanței de vară a venit cu activități de informare, educaționale și de petrecere a timpului liber pentru 36 de copii aflați în situații de risc social din Municipiul Botoșani.
psd parl jos

„De unde vina apa la robinet!”, activitate ce a constat în vizita copiilor de la Centrul Social de zi pentru copii aflați în situații de risc la Stația de tratare a apei Cătămărăști. Scopul activității a fost unul de informare, educare şi conştientizare a elevilor asupra calității apei și a mediului înconjurător. Vizitatorii au fost însoțiți în turul stației de apă de către personalul operatorului, care i-a învățat pe elevi cum se potabilizează apa de la robinet, le-au oferit detalii despre istoria alimentării cu apă a oraşului. Staţia de tratare apa potabila asigură necesarul de apă al municipiului Botoșani, apa furnizată consumatorilor este controlată continuu, în fiecare zi se fac sute de analize pentru verificarea parametrilor de calitate, înainte de pomparea în reţeaua de distributie.

Prin această activitate s-a urmărit conștientizarea tinerei generații în ceea ce privește rolul și importanța apei, protejarea mediului înconjurător și respectul pentru natură. Responsabilitatea socială reprezintă un important aspect al acțiunilor desfășurate de FJT – Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani.

O altă activitate a fost desfășurată la Spațiul de joacă „Grădina Veselă” cu scopul de a sărbători zielele de naștere ale copiilor născuți în lunile iunie, iulie și august. Activitatea a fost una educațional-distractivă, copii au desenat, cântat, dansat, au jucat diverse jocuri educative și de grup, au construit, s-au jucat cu jucării, în căsuță, la groapa de nisip, au sărit pe trambulină și au învățat diverse jocuri de la voluntarii care i-au însoțit.

Spațiul de joacă „Grădina Veselă” Botoșani este un loc de joacă, relaxare, entertainment și petrecere a timpului liber pentru copii și adulți.

În organizarea acestor activități am avut sprijinul SC Eltrans SA, care ne-a oferit transport cu tramvaiul pentru copii, voluntari și educatori. Plimbarea cu tramvaiul, în sine, a constituit o experiență inedită pentru participanții la activități.

Activitățile au fost realizate de Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani împreună cu Direcția de Asistență Socială – Centrul Social de zi pentru copii aflați în situații de risc cu sprijinul Spațiului de joacă „Grădina Veselă”, SC Nova Apaserv SA, SC Eltrans SA și a voluntarilor de la AGLT – Asociația Grupurilor Locale de Tineret Botoșani.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata