Activități desfășurate de polițiști pentru prevenirea și limitarea infectării cu Sars-Cov 2

0 94

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și în domeniul transportului public de persoane. 

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

În cadrul acțiunilor echipele de control au verificat 109 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 176 mijloace de transport persoane, dintre care 68 mijloace de trasport public în comun, context în care au fost legitimate 1076 persoane.

Astfel, au fost depistate 36 de persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală, respectiv nu purtau mască de protecție, acestea fiind sancționate contravențional, valoarea totală a amenzilor fiind de 6800 lei.

Continuăm seria acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SarsCov 2 și în perioada următoare.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata