Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19

0 94

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și în mijloace de transport în comun.

 

Astfel, pe raza județului, au fost organizate 21 de acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate peste 180 de locații de interes.

 

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 20.000 de lei.

 

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 100 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu, iar 7 sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea în intervalul orar 22:00-05:00.

 

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextual pandemiei de Covid 19, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private!

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata