Acțiuni de amploare organizate de polițiști de Crăciun

0 220

Polițiști continuă să acționeze pe raza întregului județ, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Ieri, *24 decembrie a.c.,* în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră au desfășurat 8 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri și alcool.

 

În cadrul activităților s-a intervenit la 81 de evenimente, 77 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

 

De asemenea au fost constatate 173 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 80.000 de lei și au fost reținute 15 permise de conducere.

 

În cadrul acțiunilor *au fost constatate în flagrant delict infracțiuni*, după cum urmează:

 

La data de 24 decembrie, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat în trafic, pe drumul comunal DC 24, un autoturism condus de unbărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Durnești.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de *1,10 mg/l* alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

 

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de *conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.*

 

*** Totodată, ieri, in jurul orei 22:00, polițiști Secției de Poliție Rurală nr.3 Hlipiceni au identificat în trafic, pe drumul județean DJ 208 H, în comuna Sulița, un autoturism care se afla în șanțul de pe marginea drumului.

 

În urma verificărilor a fost stabilită identitatea conducătorului auto în persoana bărbat, de 61 de ani, din județul Suceava.

 

Fiind testat cu aparatul etilotest valoarea rezultată a fost de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

***În același context, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au identificat pe drumul public DC 45, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din orașul Flămânzi.

 

În urma testării cu aparatul etilotest valoarea rezultată a fost de 0, 60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata