Acțiuni de amploare desfășurate de polițiști

0 136

Polițiști continuă să acționeze pe raza județului Botoșani, în sistem integrat, impreună cu jandarmi și polițiști de frontieră, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Ieri, *30 decembrie a.c.,* în cadrul acțiunii BLOCADA, au fost desfășurate *7 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri*.

În cadrul activităților desfășurate s-a intervenit la 72 de evenimente, 66 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

În acest context, au fost legitimate peste 400 de persoane, verificate 13 societăți comerciale si au fost controlate 230 de vehicule. În 4 dintre autoturismele supuse controlului, polițiștii au identificat articole pirotehnice.

Activitățile au vizat și localurile publice în care se formează aglomerări de persoane și există risc de tulburare a ordinii și liniștii publice sau de comitere a infracțiunilor cu violență.

De asemenea, au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 40.000 de lei și au fost reținute 7 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

 

Exemplu:
*Zeci de articole pirotehnice identificate în urma controalelor în trafic*
Ieri, 30 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din orașul Flămânzi.

În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 50 de articole pirotehnice deținute fără drept.

***
De asemenea, polițiștii Biroului de Ordine Publică Botoșani au oprit pentru control, pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 20 de articole pirotehnice deținute fără drept.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiune cu articole pirotehnice desfășurate fără drept.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata