Acțiune de amploare a polițiștilor pentru prevenirea infracțiunilor silvice 

0 106

La data de 17 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei ai Serviciului Rutier și ai subunităților de poliție au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic.

 

Astfel, aproximativ 100 de forțe de ordine au fost angrenate în activitățile desfășurate pe raza întregului județ, fiind vizați transportatorii de material lemnos care nu respectă prevederile legale.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 300 de persoane și au fost controlate 260 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 40.000 de lei.

 

De asemenea au fost confiscați peste 4 metri cubi de material lemnos.

 

Exemplu:

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, pe drumul public, din orașul Săveni, o autoutilitară, condusă de un tânăr, de 34 de ani, care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține documentele prevăzute de lege pentru cantitatea de aproximativ 2 metri cubi de material lemnos pe care o transporta, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

 

 

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Mihăileni, un bărbat de 60 de ani, din județul Suceava, care transporta 1, 5 metri cubi de material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține documentele prevăzute de lege pentru cantitatea de material lemnos pe care o transporta, motiv pentru care a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost su

pus confiscării.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata