Acțiune a polițiștilor din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor

0 81

La data de 04 mai 2021, polițiștii din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că în curtea unei locuințe din comuna Răchiți se afla 10 căței neîngrijiți,  care par a fi abandonați de către proprietar. 

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au identificat în curtea gospodăriei indicate, două cățelușe de talie mică, care aveau câte patru pui fiecare, cu vârsta de aproximativ 2 luni.          

           Proprietara locuinței, o femeie de 90 de ani, nu are posibilitatea să îngrijească animalele, motiv pentru care, acestea au fost ridicate și ulterior plasate în într-un centru medical veterinar în vederea asigurării asistenței medicale, adăpostirii și eventual identificării unor posibile persoane care să-i preia spre adopție.

În cauză nu afost constatate fapte de natură penală sau contravențională, nefiind dispuse alte măsuri. 

 

La nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost înregistrate până în prezent patru dosare penale și cinci reclamații, fiind totodată aplicate trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 1000 de lei. 

De asemenea, au fost întocmite două ordine de plasare a unor animale într-un centru veterinar în vederea asigurării asistenței medicale. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata