1 martie andrei

Accidente pe soselele judetului produse de soferi bauti

0 447

 

Sâmbătă un bărbat de 46 de ani din comuna Suharău, în timp ce se deplasa în calitate de conducător auto pe raza localităţii de domiciliu, nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autovehiculul care circula în faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta.
În urma impactului a rezultat avarierea ccelor două vehicule, fără victime omeneşti.
Conducători auto implicaţi în evenimentul rutier au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 46 de ani şi negativ în cazul celui de-al doilea conducător auto.
Totodată, cu ocazia verificărilor s-a stabilit faptul că autoturismul condus de bărbatul de 46 de ani nu figurează ca înregistrat sau înmatriculat în circulaţie.
În cauză s-a întocmit un dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

·
Duminică , un tânăr de 20 de ani care se deplasa în calitate de conducător auto pe drumul judeţean DJ 282, pe relaţia Săveni-Vlăsineşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un mal de pământ care se afla pe marginea drumului, după care se răstoarnă.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea uşoară a doi tineri, de 16 şi 20 de ani, pasager în autoturism.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică acesta a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat şi că autoturismul i-a fost încredinţat spre conducere de către celălalt tânăr de 20 de ani.
Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis. De asemenea, pe numele proprietarului vehiculului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere sau se află sub influenţa alcoolului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata