A murit violonistul Dan Enasescu

0 463

Violonistul Dan Enăşescu, membru al Filarmonicii „George Enescu” din 1972, s-a stins la vârsta de 67 de ani.  Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, de la ora 13.00,  la biserica Sf. Gheorghe Nou (monumentul Kilometrul zero, Piata Sf. Gheorghe).

„Filarmonica „George Enescu “ anunţă cu deosebită tristeţe dispariţia excepţionalului instrumentist, rafinat şi erudit  muzician, violonistul Dan Enăşescu. Artistul a petrecut 46 de ani pe scena Sălii Mari a Ateneului Român ca membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii “George Enescu ». Publicul îl cunoaşte şi îl apreciază atât ca şef de partidă cât şi în calitate de concertmaistru, poziţie de pe care a condus sute de concerte ale orchestrei, în ţară şi străinătate. A câştigat în timp întreaga admiraţie şi prietenie a colegilor de breaslă. „Dispariţia sa neaşteptată este percepută de către toţi cu sinceră tristeţe şi profund regret”, se spune în comunicatul remis de Filarmonica „George Enescu“, scrie adevarul.ro.

Dan Enasescu s-a nascut la Botosani, intr-o familie de intelectuali. A inceput studiul viorii si al pianului cu profesorii Paul Steckelberger si Christine Bernard, iar teoria muzicii cu Gheorghe Holca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata