pas top

A murit de Mica Unire la 102 ani

0 633

S-a născut cu doi ani înainte de Marea Unire şi a murit de Mica Unire. A luptat pe front, a fost împuşcat, a trecut prin viaţă cu bune şi rele şi a ajuns să trăiască 102 ani şi 8 luni.  În 24 ianuarie 2018 de ziua Mici Uniri sublocotenentul Chirilă Chirica părăseşte această lume, plecând în glorie către Regatul Celui Sfânt, la 102 ani şi opt luni. Din Hudeşti, Chirilă Chirica a avut patru copii care i-au dăruit patru nepoţi şi şapte strănepoţi dintre care cel mai mic are 5 ani. Era mereu cu televizorul deschis pentru a se pune la curent cu noutăţile!.
A fost concentrat imediat după ce s-a însurat. Şi-a lăsat soţia singură şi a înaintat cu frontul până la unitatea militară rusească Iasca. Împuscat în gât, a fost adus în ţară, unde a stat internat trei luni medicul de la spitalul Sf. Spiridon din Bucureşti, după ce a văzut rana făcută de glontele care a trecut prin gâtul veteranului i-a spus că nu prea are multe şanse de viaţă, însă
Chirilă Chirica s-a întors acasă, după doar două săptămâni a fost concentrat a doua oară, de data asta ajungând până la Cernăuţi.Aici a fost luat prizonier şi pus de ruşi la muncă în minele de cărbuni de la Donbas. Ca civil a lucrat în agricultură, in cooperaţie, la CAP, dar şi la o fabrică de cherestea din Vatră Dornei.

DUMNEZEU SĂ-L IERTE !

 

sursa : stirihudesti.ro

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata