A început licitația pentru reabilitarea celor două linii de tramvai din municipiul Botoșani

0 462

Municipalitatea a demarat a doua licitaţie pentru desemnarea constructorilor care să reabiliteze infrastructura de transport cu tramvaiul.

Primarul Cosmin Andrei a anunţat că deschiderea ofertelor la licitaţia pentru reabilitarea celor două căi de rulare a tramvaielor va avea loc pe 25 mai. Dacă nu vor exista contestaţii şi nu vor fi probleme lucrările efectiv pe teren vor începe anul viitor. În momentul demarării lucrărilor municipiul Botoșani se va transforma în șantier. Municipalitatea va trebui să găsească soluții pentru ca traficul să se poată desfășura în condiții de siguranță rutieră. Una dintre probleme va fi locurile de parcare, având în vedere mașinile care la această dată sunt parcate pe stradă.

„Documentația este publică iar deschiderea ofertelor este pe 25 mai. Așteptăm operatorii economici să depună oferte pentru a putea fi evaluate și de această dată sunt convins că vom avea un câștigător pentru că a fost mărită suma pentru lucrări prin introducerea valorilor de la „diverse și neprevăzute” în suma totală. Dacă vor apărea „diverse și neprăvăzute” vor fi suportate de la bugetul local dar ţinând cont că avem proiectare şi execuţie este puţin probabil să avem „diverse și neprevăzute” pentru că proiectantul trebuie să ia în calcul toate situațiile. Nu avem proiect tehnic separat și execuție separată astfel încât să vină un constructor să reclame faptul că nu a fost făcut bine proiectul tehnic. Acu discutăm despre aceeași intenitate are trebuie să facă și proiectul tehnic și tot această intenitate să-l execute. Dacă nu este bine făcut proiectul tehnic înseamnă că ei nu și-au făcut bine treaba. Cred că va exista interes și vom avea un câștigător astfel încât să putem începe lucrările” a declarat primarul Cosmin Andrei.

Sunt două contracte, unul pentru linia 101 și unul pentru linia 102, cu o valoare de 80 de milioane de lei pentru fiecare linie. Valoarea totală estimată, fără TVA, pentru ambele linii este de 147.952.991 lei, din care pentru linia 101: 74.533.384 lei, iar pentru linia 102: 73.419.607 lei.

După deschiderea ofertelor de pe 25 mai urmează o perioadă de 100 de zile, perioadă maximă pentru evaluarea ofertelor şi pentru declararea unui câştigător. „Mai avem de parcus câteva etape până la semnarea ordinelor de începere a lucrărilor. După ce semnăm ordinul de începere a lucrărilor urmează proiectarea. Prima perioadă este proiectarea dar şi pentru această perioadă trebuie un ordin de începere a lucrărilor…Putem comprima această perioadă de 100 de zile dacă colegii vor reuşi să parcurgă toată documentaţia care este voluminoasă. Au nevoie de timp să verifice toate aspectele”, a precizat Cosmin Andrei.
Contractul pentru Lotul 1 (traseul 101) are o valoare de 74.533.384 lei de lei şi include înlocuirea a 8,68 kilometri de cale de rulare, construirea a 18 staţii şi peroane pentru tramvai, înlocuirea a 234 de stâlpi de susţinere a reţelei electrice şi montarea a 9,12 kilometri de fir contact şi implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

Contractul pentru Lotul 2 (traseul 102) are o valoare de 73.419.607  de lei şi include înlocuirea a 8,56 kilometri de cale de rulare, construirea a 14 staţii şi peroane pentru tramvai, înlocuirea a 279 de stâlpi de susţinere a reţelei electrice şi montarea a 8,98 kilometri de fir contact şi implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata