A fost stabilit cuantumul taxelor si impozitelor locale

0 770

Taxele şi impozitele locale au fost aprobate cu scandal. După ce în şedinţa de la ora 10.00 social democraţii nu au fost de acord cu propunerea de majorare cu 18% făcută de primarul Cătălin Flutur, a fost convocată o nouă şedinţă la 12.30. De la aceasta nu au fost prezenţi liberalii iar social democraţii, prezenţi toţi 12, au reuşit să voteze majorarea cu 5%.

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a anunţat că va ataca hotărârea la instanţa de contencios administrativ.

„Am făcut o propunere absolut decentă. Iar a adăuga 20 şi ceva de lei la un apartament cu două camere, în condiţiile în care s-au dublat salariile, nu cred că pare o sumă deosebită. Cineva va răspunde la un moment dat. Ştiu povestea – să-şi rupă gâtul Flutur -, însă cetăţenii din Botoşani vor avea de suferit. Guvernul în mărinimia lui spune că ne va asigura sumele ca în 2017, guvernul uitând să pună că a făcut nişte scumpiri. Nouă ne trebuie 110 milioane lei, este foarte clar, nu ne vor ajunge banii. Ne trebuie 13 milioane de lei la salarii, câte 2,5 milioane de lei la salubrizare şi energia electrică, nu mai vorbim de combustibil. Voi ataca această hotărâre în contencios, mai mult decât sigur. Propunerea de majorare nu a fost a mea, venit după o consultare cu serviciile de specialitate de la Taxe şi impozite”, a spus Cătălin Flutur.

Prin majorarea cu 5% a impozitelor şi taxelor locale, veniturile municipalităţii vor creşte cu 1,665 de milioane de lei. Dacă se aproba varianta propusă de primarul municipiului, respectiv cea de 18%, veniturile municipalităţii ar fi crescut cu 6,165 de milioane de lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata