6.700.000 de lei este suma alocata ISJ Botosani pentru drepturile salariale castigate in instanta de profesori

0 330

6.719.000 de lei este suma alocată Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani pentru drepturile salariale câştigate în instanţă de profesori. Oficialii educaţiei botoşănene susţin că suma acoperă plata dobânzilor legale aferente hotărârilor judecătoreşti.

” Ministerul Educației Naționale a alocat pentru județul Botoșani suma de 6.700.000 lei (aprox 1,4 milioane de euro) necesară unităților de învățământ preuniversitar de stat pentru plata hotărârilor judecătorești având ca obiect acordarea de daune – interese sub forma dobânzii legale. Inspectoratul Școlar Județean Botoșani va repartiza bugetul pentru fiecare unitate de învățământ conform solicitărilor primite de la acestea. Am reușit să încheiem acest capitol, acela de a restitui cadrelor didactice ceea ce li se cuvenea de drept”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general al IŞJ.

Inspectoratul Școlar Județean va repartiza această sumă pe fiecare unitate de învățământ din județul Botoșani, în funcție de solicitări, urmând apoi să se realizeze și deschiderile de credite. „Odată cu achitarea acestor sume, la nivelul județului Botoșani se finalizează punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești privind acordarea drepturilor salariale și a hotărârilor judecătorești privind acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale”, a completat Gabriel Hârtie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata