47 de sancțiuni contravenționale de peste 11.000 de lei aplicate de polițiști în urma unei acțiuni

0 135

În noaptea de 24 spre 25 septembrie 2022, polițiștii Birouluu de Ordine Publică, Biroului Rutier și cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 au desfășurat activități de prevenire și combaterea a faptelor antisociale, atât în municipiul Botoșani, cât și pe arterele principale din zona rurală, aflată în competență.

 

Totodată, s-a acționat pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 115 persoane și controlate peste 99 de autovehicule.

 

De asemenea, au fost efectuate 82 de testari cu aparatul etilotest și 14 testări cu aparatul DrugTest.

 

În urma neregulilor constate au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei și au fost reținute 4 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

 

 

*_Infracțiuni la regimul rutier_*

 

Polițiștii botoșăneni au acționat pe raza întregului județ pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

*Exemple:*

 

La data de 24 septembrie 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe Drumul Comuna D.C. 10, în comuna Avrămeni, două mopede, conduse de doi tineri de 31, respectiv 15 ani, ambii din comuna Adășeni.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele două mopede nu sunt înregistrate sau înmatriculate, iar cei doi tineri nu dețineau permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

În cauză au fost întocmite două dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

*

 

La data de 24 septembrie 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Hlipiceni, un autoturism condus de un tânăr, de 19 ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Mai mult decât atât, acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

 

*

La data de 24 septembrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe strada Tiberiu Crudu, din comuna Tudora, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule, suspendat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

*

 

La data de 24 septembrie 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe Drumul Județean D.J. 282, în localitatea Todireni, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Albești.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

 

*

La data de 25 septembrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că pe strada Săvenilor s-a produs un accident de circulație cu pagube materiale.

 

Echipajul de poliție direcționat la fața locului a identificat autoturismul implicat în eveniment, precum și conducătorul auto în persoana unui tânăr, de 21 de ani, din comuna Coțușca.

 

Din verificări, a reieșit faptul că acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers și a întrat în impact cu un copac de pe marginea părții carosabile, rezultând pagube materiale.

 

Fiind testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

*Material lemnos confiscat*

 

La data de 24 septembrie 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe D.N. 29, în comuna Avrameni, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 21 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale de proveniență sau transport a materialului lemnos,.motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

 

Totodată, cantitatea de aproximativ 2 metri cubi de material lemnos a fost supusă confiscării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata