45 de intervenții ale polițiștilor în ultimele 24 de ore

0 155

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 6 acțiuni punctuale și au intervenit la 45 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 74.250 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

 

 

 

Infracțiune la regimul rutier

 

La data de 6 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul comunal DC 48, în comuna Frumușica, un ansamblu format din tractor agricol și remorcă, condus de un tânăr, de 32 de ani, din aceeași comună.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, remorca cuplată la tractor este neînregistrată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

 

 

La data de 6 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe raza comunei Albești, un autoturism condus de un bărbat, de 35 de ani, din aceeași comună.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

 

 

La data de 6 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul național DN 29, un autoturism condus de un bărbat, de 45 de ani, din județul Suceava.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

 

Confiscare material lemnos

 

La data de 6 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, au oprit pentru control, pe drumul european DE 58, în comuna Coșula, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 37 de ani, din aceeași comună, care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise pe documentele de însoțire nu corespund cu realitatea, întrucât erau diferențe privind cantitatea materialului lemnos.

 

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar o parte din cantitate, de aproximativ 1 metru cub de material lemnos a fost supusă confiscării.

 

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru respectarea normelor rutiere

 

La data de 6 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției orașelor Săveni, Ștefănești și Darabani, și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere grave.

 

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 181 de persoane, au fost controlate 147 de autovehicule, au fost efectuate 50 de testări alcooltest, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.140 de lei.

Totodată pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, au fost reținute, în vederea suspendării, 4 permise de conducere, și retrase 4 certificate de înmatriculare.

 

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru combaterea infracțiunilor stradale

 

La data de 6 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi, Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi, Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni și Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomîrla au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale.

 

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 131 de persoane, au fost controlate 93 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 55 de sancțiuni contrave

nționale, în valoare de 17.210 de lei.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata