parlamentare sus
achitei top

28 de proiecte cu finantare de la AFIR au fost semnate azi la Botosani

0 750

28 de contracte de finanţare au fost semnate azi la Botoşani de primarii botoşăneni. Acestea se vor desfăşura prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Astfel prezent la Botoşani a fost Adrian Ionuț Chesnoiu, directorul general al AFIR și Marius Postolache, director adjunct în cadrul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale de la Iași. Nu au lipsit nici parlamentarii social democraţi. „Îmi exprim încrederea că după această întâlnire, dv. primarii veți avea parte de idei noi și de răspunsuri la o partedintre problemele cu care vă confruntați pe acest segment de finanțare. Știm cu toții că pentru a ne putea dezvolta avem nevoie de inițiativă, voință și de bani. Dv. dlor primari aveți voință, aveți inițiativă iar AFIR gestionează o parte din fondurile pentru zona rurală”, a declarat Dan Șlincu, prefectul județul Botoșani
Valoarea totală a proiectelor semnate azi depăşeşte 3,1 milioane de euro. „O zi extrem de frumoasă pentru noi și mult mai frumoasă pentru cei 20 de primari care iată astăzi vor semna contracte de finanțare cu AFIR. O zi foarte frumoasă și pentru beneficiarii din zona privată. Astăzi se vor semna 28 de contracte de finanțare cu o valoare de peste 3,1 milioane de euro. Sloganul agenției – Împreună creștem satul românesc – este astăzi la el acasă, aici la noi la Botoșani”, a spus senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani. Directorul AFIR a ţinut să menţioneze că este prezent la Botoşani datorită senatorilor Doina Federovici şi Lucian Trufin. „Vreau să vă spun că sunt doi din cei mai determinați oameni politici pe care i-am cunoscut în activitatea mea profesională, în sensul în care nu trece o săptămână fără să aibă o problemă din județul Botoșani. Motiv pentru care am zis să vin personal la Botoșani și să fiu la dispoziția primarilor noștri pentru a le putea răspunde la toate solicitările, nelămuririle, problemele pe care le ridică, pentru că dezideratul mandatului meu la conducerea AFIR se bazează în primul rând pe o relație de parteneriat tripartit”, a declarat Adrian Ionuț Chesnoiu, directorul general al AFIR.
Au semnat azi proiecte primarii din Bălușeni, Blândești, Broscăuți, Concești, Cordăreni, Corni, Coșula, Cristești, Dersca, Hilișeu Horia, Lozna, Mihăileni, Păltiniș, Pomârla, Românești, Șendriceni, Stăuceni, Viișoara și Vorona.

psd parl jos

1. Comuna Coșula – Promovarea specificului tradițional local, prin achiziția de costume populare și instrumente muzicale, în Comuna Coșula, Județul Botoșani. – 79.875 euro.

2. Comuna Blândești – Achiziția unui utilaj buldoexcavator, Comuna Blândești, Județul Botoșani. – 94.862 euro.

3. Comuna Corni – Amenajare și dotare târg de produse tradiționale, Comuna Corni, Județul Botoșani. – 98.469 euro.

4. Comuna Vorona – Îmbunătățirea serviciilor locale de bază destinate populației rurale prin achiziționarea unui auograder, în Comuna Vorona, Județul Botoșani. – 87.700 euro.

5. Comuna Cristești – Achiziție autograder în Comuna Cristești, Județul Botoșani. – 98.200 euro.

6. Comuna Bălușeni – Îmbunătățirea serviciilor locale de bază destinate populației rurale prin achiziționarea unui auograder, în Comuna Bălușeni, Județul Botoșani. – 98.000 euro

7. Comuna Coșula – Achiziție de utilaj specializat pentru serviciul de gospodărie comunală în Comuna Coșula, Județul Botoșani. – 98.800 euro.

8. Comuna Românești – Achiziție vibrocompator în Comuna Românești, Județul Botoșani.- 75.968 euro.

9. Comuna Păltiniș – Dezvoltarea serviciilor de bază prin achiziția de utilaje în Comuna Păltiniș Județul Botoșani. – 74.584 euro

10. Comuna Viișoara – Achiziție utilaj pentru Comuna Viișoara, Județul Botoșani. – 74.865 euro.

11. Comuna Broscăuți – Achiziție utilaj pentru Comuna Broscăuți, Județul Botoșani. – 74.865 euro.

12. Comuna Mihăileni – Sprijin financiar pentru achiziționarea unor echipamente în vederea dezvoltării serviciilor de bază în Comuna Mihăileni, Județul Botoșani. – 74.584 euro.

13. Comuna Dersca – Achiziție autocamion basculabil în Comuna Dersca, Județul Botoșani. – 71.925 euro.

14. Comuna Șendriceni – Dotarea serviciului voluntar pentru situații de urgență cu utilaje, Comuna Șendriceni, Județul Botoșani. – 74.965 euro.

15. Comuna Cordăreni – Achiziție utilaj pentru Comuna Cordăreni, Județul Botoșani. – 74.532 euro.

16. Comuna Pomîrla – Achiziție tractor multifuncțional în Comuna Pomîrla, Județul Botoșani. – 75.156 euro.

17. Comuna Hilișeu-Horia – Achiziție utilaj pentru Comuna Hilișeu-Horia, Județul Botoșani. – 74.865 euro.

18. Comuna Lozna – Achiziție Buldoexcavator și echipamente aderente în Comuna Lozna, Județul Botoșani. – 75.156 euro.

19. Comuna Concești – Achiziție autocamion basculabil în Comuna Concești, Județul Botoșani. – 71.925 euro.

20. Comuna Stăuceni – Extindere și modernizare sistem de alimentare cu apă în Comuna Stăuceni, Județul Botoșani. – 810.598 euro.

21. Comuna Bălușeni – Înființare grădinița cu 2 grupe cu program normal în Localitatea Bălușeni, Comuna Bălușeni, Județul Botoșani. – 372.969 euro.

22. Iftime V. Șerban Persoană Fizică Autorizată – Modernizare exploatație vegetală prin achiziție de utilaje agricole – 74.999 euro.

23. Teona Image S.R.L. – Înființare de activități fotografice pentru Teona Image S.R.L. – 50.000 euro.

24. Total Autocarp S.R.L. – Înființare unitate pentru servicii întreținere și reparare autovehicule. – 50.000 euro.

25. Calisa Bac Flowers S.R.L. – Construcție și dotare service auto în Sat Dumbrăvița, Comuna Ibănești, Județul Botoșani. – 50.000 euro.

26. Sanoslim Model S.R.L. – Desfășurare activități întreținere corporală. – 50.000 euro.

27. Formația Light Band S.R.L. – Înființare de activități artistice pentru formția Light Band S.R.L. – 50.000 euro.

28. Ocu Dumitru Gabriel Persoană Fizică Autorizată – Servicii fotografice. – 50.000 euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata