Aldet

2600 de carti funciare eliberate botosanenilor de OCPI in 2018

0 387

Aproximativ 2.600 de cărți funciare au fost eliberate, gratuit pentru proprietarii de imobile din județul Botoșani, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), în anul 2018. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani

În 2018, în județul Botoșani, în cadrul lucrărilor de cadastru sistematic pe sectoare cadastrale, au fost înregistrate 2.597 de imobile, reprezentând o suprafață de 1602,76 de hectare.
De asemenea, în anul 2018, OCPI Botoșani a semnat contracte de finanțare cu 72 de UAT-uri, în baza cărora au fost încheiate 79 de contracte de prestări servicii de cadastru sistematic.

Totodată, în anul 2019, urmează să fie scoase la licitație primele două UAT-uri din județ, Mihai Eminescu și Vlădeni, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), program care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate județele țării.

În prezent, din totalul de 78 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Botoșani, două sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 70 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, la nivel de sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata