locale psd
locale sus

14 unități școlare botoşănene au catalog electronic

0 537

Puțin peste 1.150 de școli folosesc un catalog electronic în anul școlar 2023-2024, în locul celui clasic, pe hârtie, potrivit ordinului ministrului Educației publicat de minister pe edu.ro vineri după-amiază, 8 septembrie. Sunt cu 414 mai multe școli decât cele care au renunțat la catalogul clasic în septembrie 2022.

La nivelul județului Botoșani sunt 14 unități școlare ce folosesc catalogul electronic. Dintre acestea șase sunt în municipiul Botoșani și trei în municipiul Dorohoi.

 

simio cosma

Nu există un catalog electronic pus la dispoziție de către Ministerul Educației. Toate aceste școli apelează la aplicații/programe private.

Potrivit ordinului de ministru care aprobă lista acestor școli, „unitățile de învățământ de stat menționate în Anexa 1 asigură din bugetul propriu sau din fonduri proprii, după caz, achiziționarea programelor/serviciilor de catalog electronic, fiind interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau reprezentanții legali ai acestora”.

Obligațiile școlilor care folosesc catalogul electronic au fost stabilite prin ordin de ministru în luna aprilie: toate cataloagele vor avea autentificare în doi factori pentru profesori, părinți și elevi.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata