13 septembrie: Început de an școlar cu restricții

0 321

Jumătatea lunii septembrie aduce emoții pentru elevi, profesori, părinți și bunici. I

Începutul unui nou an școlar are loc și în acest an în condiții speciale, în pandemie și cu reguli stricte. Însă că orice început este privit cu încredere și cu speranță.

Masca va fi obligatorie pe toată perioada festivităților de deschidere, iar evenimentul trebuie să se desfășoare în spații deschise și pe o perioadă de nu mai mult de o oră și jumătate, prevede un ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății.

De azi elevii revin la cursuri toate unitățile școlare botoșănene fiind în scenariul verde, cu prezența fizică la ore.

Festivități de începere a noului an școlar de maxim o oră și jumătate și participanți numai cu măști. Acestea au fost principalele măsuri transmise de la centru pentru la începerea școlii. În cadrul unei videoconferințe desfășurate duminică la prefectură structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu conducerea inspectoratului școlar, au stabilit o serie de aspecte pe care să le aibă în vedere odata cu deschiderea școlilor. Părinții pot participa la festivități, dar numai cu măști, se va urmări distanțarea fizică, iar discursurile și organizarea evenimentului au, de data asta, o limită de timp de o oră și jumătate. Prefectul Dan Nechifor îi roagă pe toți cei implicați in procesul didactic să fie vigilenți în contextul pandemic, astfel încât orele să se poată ține în clase, cu prezența fizică a tuturor.

Duminică Ada Macovei,  inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani alături de inspectorul școlar general adjunct Bogdan Suruciuc a vizitat Școala Gimnazială Coșula pentru verificările premergătoare deschiderii noului an școlar.

„Curtea școlii este marcată cu desene pentru asigurarea distanțării, circuitele intrare-ieșire asigurate, materiale sanitare, măști și dezinfectanți suficienți.

Școala este primitoare, frumoasă, curată, veselă și colorată, holurile amenajate frumos, băile impecabile, sălile de clasă moderne (cu mici excepții, pentru care există promisiuni), sala de sport dotată corespunzător”, a spus Ada Macovei.

O altă vizită în care i-a fost alături și prefectul Dan Nechifor și medicul Monica Adăscaliței, directorul Direcției de Sănătate Publică, conducerea ISJ a vizitat și școlile din Cristești și Oneaga. 

„Mai sunt unele lucruri de făcut, mai este treabă, dar în ansamblu, școlile sunt curate, colorate și sigure, au utilități, avize și tot ce este necesar pentru un învățământ de calitate. Totul depinde de copii și de profesori: să păstreze, să utilizeze eficient toate resursele și să se bucure de condiții pentru învățare, pentru a obține rezultatele dorite”, a concluzionat inspectorul școlar general Ada Macovei. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata