locale psd
locale sus

12 persoane suspecte de trafic de tigari duse la audieri dupa perchezitiile de joi – VIDEO –

0 1.139

Aproape  110.000 de țigarete de contrabandă au fost ridicate de  poliţiştii din Botoşani, în urma a 34 de percheziţii efectuate astăzi dimineață, în judeţele Botoşani, Suceava şi Neamţ. 12 persoane au fost conduse la audieri.

În această dimineață, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au efectuat 26 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Botoşani, 7 pe raza judeţului Suceava şi una în judeţul Neamţ, în cadrul a două dosare penale.

Acţiunea a vizat persoane bănuite de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

În urma percheziţiilor, au fost constatate 25 de infracţiuni prevăzute de Codul Vamal, fiind ridicate, în vederea confiscării, 109.720 ţigarete, în valoare de peste 65.000 de lei, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free.

simio cosma

Din cercetările  a reieşit că persoanele implicate ar fi procurat, deţinut şi comercializat ilegal peste 420.000 de astfel de ţigarete, introduse în ţară prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 252.000 de lei.

12  persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, pentru audieri.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din Suceava și Neamţ, al jandarmilor şi al poliţiştilor de frontieră din Botoşani.

VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata