Cauta

Invatamant
Tichetele sociale de grădiniţă vor putea fi primite şi de copiii sub 3 ani şi cei peste 6 ani PDF Imprimare Email
altTichetele sociale de grădiniță vor putea fi primite și de copiii sub 3 ani și cei peste 6 ani. Deputații au votat, marți, un proiect de lege care elimină vârsta maximă până la care se poate acorda stimulentul educaţional sub formă de tichete sociale de grădiniţă, precum şi a vârstei minime de la care se poate beneficia de acest drept.
 
VEZI lista reactualizata a posturilor vacante in anul scolar viitor PDF Imprimare Email
altPe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean a fost publicată lista reactualizată a posturilor vacante în sistemul educaţional botoşănean pentru anul şcolar 2017 - 2018.
 
Peste 2.000 de locuri la admiterea în şcolile Ministerului Afacerilor Interne PDF Imprimare Email
altMinisterul Afacerilor Interne anunţă că a finalizat calendarul de admitere în instituţiile de formare profesională ale MAI şi ale altor instituţii care pregătesc personal pentru minister, fiind disponibile peste 2.000 de locuri.
 
Modificari la bursele elevilor la doua unitati scolare din municipiu PDF Imprimare Email
altAleşii locali vor aproba în şedinţa de vineri de Consiliu Local modificarea numărului de burse acordate în acest an şcolar. Solicitări în acest sens au fost depuse de conducerea a două unităţi liceeale din municipiu.
 
Liderul LSI despre aplicarea legii salarizării unitare : La unele categorii ar trebui tăiate salariile PDF Imprimare Email
altAplicarea legii salarizării unitare este privită cu pesimism de la 1 iulie de liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani. Liviu Axinte susţine că aceasta s-ar putea aplica doar dacă la unele categorii de bugetari salariile  actuale ar fi reduse.
 
Dezvoltarea capacităţii învăţământului preșcolar în context european PDF Imprimare Email
altInspectoratul Școlar Judeţean Botoșani va desfășura, timp de doi ani, proiectul „Developing the Capacity of Pre-School Education”, nr. 2016-1-TR01-KA201-034856, în colaborare cu instituţii educaţionale din Turcia, Bulgaria și Slovacia. La nivel local, proiectul se va derula în colaborare cu Grădiniţa cu Program Prelungit “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi și Asociaţia Parentis din Dorohoi.
 
Un singur candidat s-a inscris la concursul pentru sefia educatiei botosanene PDF Imprimare Email
altUn singur candidat s-a înscris la concursul pentru şefia educaţiei botoşănene. Postul de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşan a rămas vacant după ce Mihaela uncă a obţinut un post de parlamentar PSD. 
 
Instanţa supremă: Profesorul din învăţământul preuniversitar are calitatea de „funcţionar public” PDF Imprimare Email
altÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit că profesorul din învăţământul preuniversitar de stat are calitatea de „funcţionar public” cu sensul autonom din art. 175 alin. 1 lit b teza a doua Codul penal. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, miercuri, o sesizare formulată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti,
 
Mii de elevi inscrisi in clasa pregatitoare in anul scolar viitor PDF Imprimare Email
altCirca o mie de locuri sunt libere pentru clasele pregătitoare în şcolile botoşănene. Cu toate acestea reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu exlud ca după prima etapă de înscrieri să mai fie solicitări pentru suplimentarea locurilor disponibilie.
 
Elevi eliminati de la simularea examenului de bacalaureat PDF Imprimare Email
altDoi elevi ce au susţinut prima probă din cadrul evaluării la examenul de bacalaureat au fost eliminaţi din sală. Incidentul a avut loc luni, la simularea probei de limba şi literatura română. Cei doi elevi, unul de clasa a XI -a şi unul de clasa a XII -  a de la Liceul Regina Maria Dorohoi au fost surprinşi că în timp ce susţineau proba scrisă aveau asupra lor telefonul mobil.
 
Un nou proiect european la Liceul "Alexandru Cel Bun" Botoșani „LEARNING FOR LIFE” PDF Imprimare Email
altÎncepând cu 1 septembrie 2016, Liceul "Alexandru Cel Bun" Botoșani este partener în proiectul european LEARNING FOR LIFE, reprezentat de managerul de proiect, profesor Mihaela Cornelia Achihăiței.
 
Simularea la evaluarea nationala si bac a fost fara probleme la Botosani PDF Imprimare Email
altPrima probă din cadrul simulării la evaluarea naţională şi bacalaureat s-a desfăşurat la Botoşani fără incidente.
Din datele centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţen, 10.295 de candidaţi s-au încris la simulări,
 
Incep simularile pentru examenul de bacalaureat PDF Imprimare Email
altElevii de clasa a VIII-a și cei ai claselor a XI-a și a XII-a vor susține, în perioada 13 – 17 martie, simularea evaluării naționale și a probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Rezultatele urmează să fie afișate în data de 31 martie.
 
Ministrul Educaţiei a anunţat că se gândeşte la eliminarea evaluărilor naţionale pentru clasele I-IV PDF Imprimare Email
altMinistrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a anunţat, vineri, ca va începe "de mâine" revizuirea totală şi sistematică a manualelor, inclusiv a celor de la clasele 1-4.
 
Anunţul făcut de Ministerul Învăţământului! Noi materii pentru elevii de gimnaziu PDF Imprimare Email
altDe la anul, copiii de clasa a V-a vor avea doar patru ore de limba română pe săptămână, în loc de cinci. Dar vor avea două ore de istorie în loc de una. În plus, apar materii noi precum educaţie socială, educaţiei tehnologică şi aplicaţii practice, informatică şi TIC, dar şi Consiliere şi dezvoltare personală.
 
Elevii pot beneficia de sprijin pentru achizitia unul calculator PDF Imprimare Email
altŞi în acest an şcolar elevii vor putea beneficia de sprijin din partea statului pentru achiziţia unui calculator prin intermediul programului Euro 200. Pentru a prim acest sprjin elevii trebuie să provină din familii a cător venit brut lunar de maximum să fie de 150 de lei per membru de familie.
 
Ministrul Educaţiei: Vrem o schimbare pentru învăţământul preuniversitar, programe şi manuale simplificate, profesori pregătiţi PDF Imprimare Email
altVrem o schimbare simultană pentru tot învăţământul preuniversitar, programe şi manuale simplificate, profesori pregătiţi, pentru că plecăm de la un mare adevăr: copiii se plictisesc la şcoală, spune ministrul Educaţiei, Pavel Năstase,
 
Directorii de școli sprijiniți de inspectorii de prevenire să obțină autorizația de securitate la incendiu PDF Imprimare Email
altInspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au demarat activitatea de sprijinire a directorilor instituțiilor de învățământ în vederea obținerii autorizației
 
Beneficii in educatie pentru profesorii cu vechime PDF Imprimare Email
altPreşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alineatului 4 al articolului 262 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011.
 
Ministerul Educaţiei a publicat structura anului școlar 2017-2018. Școala începe mai devreme decât în mod obișnuit PDF Imprimare Email
altStructura anului școlar 2017-2018 a fost publicată joi în Monitorul Oficial, după ce, până la acea dată, a stat în dezbatere publică.
Școala va începe pe 11 septembrie și se va încheia pe 22 iunie. Anul şcolar 2017-2018 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 174 de zile lucrătoare, cu următoarele excepții:
 
Ministerul Educatiei a scos la concurs postul de inspector scolar general la ISJ Botosani PDF Imprimare Email
altMinisterul Educaţiei Naționale organizează concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de inspector şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.
Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic,
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

VIDEONEWS

 
  PageRank Design by infobt.ro  
 
     
 
   Copyright © 2008, Toate drepturile rezervate Info Botosani
Design by windows vista forum and energiesparlampen